FAQ

Hur blir jag kund?

För att bli kund hos oss och börja spela online eller prenumerera på lotter så måste du ha ett konto. Klicka ”Öppna konto” och fyll i alla uppgifter som krävs. ”SSN” står för Social Security Number och innebär ditt personnummer. Detta behövs för att verifiera att det faktiskt är en riktig person som spelar.

Har du blivit uppringd av oss och tecknat prenumerationslotter? Då sköter vi kontoskapandet åt dig! Håll utkik på din mail och mobil så skickar vi inloggningsuppgifter direkt till dig. Har det gått 7 dagar utan att dina uppgifter dykt upp? Kontakta vår support så hjälper vi dig!


När sker dragningarna för lotteriet?

Dragningar sker två gånger i månaden, den 1:a och 15:e.


Hur betalar jag mina lotter

Har du startat en prenumeration via telefon? Då har du valt fakturabetalning som betalmetod. Fakturan skickas till din folkbokföringsadress, din E-post samt per SMS. Bolaget som sköter faktureringen heter Paylevo Financial Tech Sweden AB, du finner deras kontaktuppgifter på http://www.paylevo.se/

Har du inte blivit uppringd? Du kan ändå delta i lotteriet genom att sätta in pengar på ditt spelkonto och köpa lotter här direkt på hemsidan. Vill du spela mot faktura går det bra att ringa in till vår support så hjälper dem dig!


Vart ser jag mina lotter?

Lottoraderna finner du enkelt under ”Mina lottnummer” när du har loggat in här på hemsidan. Skulle de inte finnas där ber vi dig höra av dig till vår support så hjälper dem dig att ta reda på varför!


Hur spelar jag?

Dragningarna sker den 1:a och 15:e varje månad. Du får automatiskt notifieringar om vinst på mail och SMS om du har vunnit. Vinster tillfaller ditt spelkonto så fort dragningen skett!


Vad innebär vinstgarantin?

Vinstgarantin innebär att du är garanterad att dra minst ett vinnande lottnummer under den perioden du valt att delta. Du är alltså inte garanterad någon specifik summa utan vad den vinsten landar på är omöjligt att säga.


Hur vet jag om och vad jag vinner?

När du vinner får du information kring detta per E-post och SMS. Vinner du en högre summa ringer vi även upp och gratulerar dig! För att se din vinst loggar du in på ditt konto och kikar under ”kontobalans”.


Hur gör jag för att ändra i eller avsluta prenumerationen?

Vill du säga upp din prenumeration på lotter? Då tar du kontakt med vår kundtjänst! De finns tillgängliga via telefon och E-post mellan 11:00-19:00, Måndag till Torsdag, samt 11:00-17:00 på Fredagar. De håller lunchstängt mellan 14:00-15:00.

Vid telefonförsäljning har du rätt till en 14 dagars ångerrätt. För att ångra dig måste du kontakta kundtjänsten per telefon eller E-post och skriva vad ditt ärende gäller och ditt personnummer. Inom dessa 14 dagar har ni också möjlighet att ändra i er prenumeration. Har du loggat in är tyvärr lotterna aktiverade och brukade vilket innebär att ångerrätten inte längre gäller.


Hur fungerar det med uppsägningstiden?

Uppsägningstiden aktiveras när du ber om att få säga upp din prenumeration. Har du till exempel gått med på 4 månaders uppsägningstid så är du med ytterligare 4 månader efter det att du ringt eller mailat oss.


Varför har jag ni tagit en kreditupplysning på mig?

Detta gör vi samarbete med faktureringsbolaget Paylevo Financial Tech Sweden AB. Det görs då ni spelar mot kredit (eftersläpande betalning) samt för att motverka risken att personer som sitter dåligt till ekonomiskt tillåts köpa lotter. Information kring detta finner ni i våra allmänna villkor.


Hur får jag ut min vinst?

Du plockar ut din vinst under ”kassör”. Där hittar du flera alternativ att välja emellan.

Vi rekommenderar att du använder dig av en applikation som heter ”Skrill” ( före detta MoneyBookers). Det fungerar ungefär som PayPal och då slipper du administrativa avgifter som tillkommer för utlandsbetalningar.

Det som krävs för att starta ett konto hos Skrill finner du på deras hemsida http://www.skrill.com

När du väl har Skrill-kontot på plats för du helt enkelt över vinsten dit, och sedan därfirån vidare till ditt bankkonto.

Naturligtvis går det även att göra en vanlig banköverföring. Tänk dock på att det är en utlandsbetalning och att det krävs IBAN* och SWIFT** för att transaktionen ska bli godkänd. Då kostnaderna för utlandsbetalningar är så pass höga tar vi ut en administrativ kostnad på 250 SEK för detta.

*IBAN är ditt internationella kontonummer. Oftast består det av en landskod, din banks identifikationsnummer och till sist ditt vanliga kontonummer, allt i en lång rad. Fråga din bank om detta om du känner dig osäker.

**SWIFT är din banks internationella beteckning. Denna finner du oftast på din banks hemsida. Fråga din bank om detta om du känner dig osäker.

Vinster under 500 kronor betalas inte ut då administrationsavgifter för utlandsbetalningar äter upp i princip hela uttaget. Dessa kan du istället spela för på våra många casinospel eller på odds.

Spelkontot är personligt, detta innebär att så fort vinsten hamnar på ditt spelkonto så tillhör den dig. Därför måste ni själva utföra transaktioner därifrån, vi kan inte skicka vinster direkt till ert bankkonto för din säkerhet skull. Detta är för att se till så att vinsten hamnar rätt helt enkelt!


Hur avslutar jag mitt spelkonto?

Vill du avsluta ditt spelkonto måste du kontakta vår support.


Jag har glömt mitt lösenord, vad gör jag?

Har du glömt bort ditt lösenord måste du klicka på ”Glömt lösenord”. Du får då ett nytt skickat till den E-postadress som ditt spelkonto är registrerat under. Fungerar inte detta måste du kontakta supporten.


Hur ändrar jag mina personuppgifter?

För att ändra spelkontots uppgifter klickar du på ”Mitt konto”, ändrar det du vill uppdatera och klickar sedan på ”Uppdatera”.


Vad är mitt kundnummer?

Ditt kundnummer hos Nordic Gaming Group är detsamma som ditt personnummer. Observera att kundnumret du har blivit tilldelad hos Paylevo Financial Tech Sweden AB inte är detsamma som det du har hos Nordic Gaming Group.


Hur fungerar detta med välgörenhet?

När du vinner på lotteriet så adderas det automatiskt på 10% ytterligare på din vinst. Har du t.ex. vunnit 99 000 SEK så är 9900 SEK det vi har lagt på för välgörenhet. Då du själv får välja var och om du vill donera dess pengar till välgörenhet så kan de tas ut till ditt bankkonto som vanligt.


Jag kommer inte fram när jag ringer!

Telefonen är öppen från 11:00 till 19:00, Måndag till Torsdag med lunchstängt mellan 14:00-15:00. På Fredagar stänger vi lite tidigare, nämligen 17:00. Vårt mål är att vara tillgängliga så ofta och fort som möjligt. Kommer du inte fram alls? Testa skicka ett mail istället så svarar vi så fort som möjligt!


Jag har inte fått svar på mitt mail, vad gör jag?

Du får alltid svar på E-post inom 24 timmar, dock oftast mycket snabbare än så. Om det är något som är mycket brådskande kan du alltid ringa in eller skicka ett chatmeddelande på hemsidan, berätta gärna att du även mailat in så vi snabbare kan förstå vad ärendet handlar om.


Jag skrev ett meddelande till er i chatten men har inte fått svar.

Vi är tillgängliga i chatten samma tider som telefonen är öppen, från 11:00 till 19:00 Måndag-Torsdag med lunchstängt mellan 14:00-15:00. På fredagar stänger vi lite tidigare, nämligen 17:00. Under dessa tider svarar vi direkt. Om du skriver i chatten och inte får svar återkommer vi till dig via E-post snarast.